Matematik

Eksponentiel funktion

18. januar 2014 af STXelev2014 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Nogle der kan hjælpe med disse opgaver:

1. Fremskrivningsfaktoren for en eksponentiel funktion f er 1,93 og f(0)=5
a) bestem forskriften for f

b) bestem fordoblingskonstanten for f

2. Løs følgende ligninger:

a) 4x - 2 = - x + 6

b) 5*2^x = 80


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. januar 2014 af mathon

Fremskrivningsfaktoren for en eksponentiel funktion f er 1,93

   hvoraf
                             f(x) = b • 1,93x

f(0) = 5
   hvoraf
                             f(0) = b • 1,930 = 5         hvoraf b kan "beregnes"

                             f(x + X2) = 2•f(x)

                             b • 1,93x+X2 = 2•b • 1,93x

                             b • 1,93x•1,93X2 = 2•b • 1,93x

                             1,93X2 = 2

                             log(1,93)•X2 = log(2)

                             X2 = log(2) / log(1,93)

                            


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.