Matematik

Hvor mange liter kan kassen indholde

19. januar 2014 af bambi112 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Der er en kasse, men en længde på 10 dm, en bredde på 4 dm, og en højde på 4 dm.

Rumfanget er 160. 

Så lyder den næste opgave, når der er 120 L vand i akvariet, står vandet i en højde af:________

Og det er det man skal finde ud af.

hvordan gør jeg det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Vandet udør så brøkdelen 120/160 af det fulde rumfang, så vandets højde må være den samme brøkdel af den fulde højde.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1) 10dm*4dm*4dm=160dm3=160 liter

2) h*4dm*4dm=120dm3=120 liter

 h=120dm3/(4dm*4dm)=7,5dm


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

32

Nej, det er ikke rigtigt.

Brøken 120/160 er lig med 3/4 . Vandets højde er derfor (3/4) af hele kassens højde, dvs 3 dm .

Eller: h = 120dm3/(10dm·4dm) = 3dm .


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. januar 2014 af 123434 (Slettet)

3# Nå jo det kan jeg godt forstå

Der er en kasse, men en længde på 10 dm, en bredde på 4 dm, og en højde på 4 dm.

Man skal jo finde h

Det angives, at længden=10dm og bredde=4dm

h=120dm3/(10dm*4dm)=3dm

Jeg havde byttet om på disse.


Brugbart svar (0)

Svar #5
19. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Ja, lige præcis.


Skriv et svar til: Hvor mange liter kan kassen indholde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.