Kemi

titrering og syre-base egenskaber ved ækvivalenspunktet

20. januar 2014 af guli92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

b) Forklar, idet du inddrager reaktionsskema I, at opløsningen er basisk i ækvivalenspunktet. Foreslå en egnet indikator.

Hele opgaven er vedhæftet :-) 

Jeg skal komme ind på syrens korresponderende base og, at den er stærkere end NaOH, men ved endelig ikke, hvordan forklaringen skal lyde. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af mathon

     
                                 CH2CHCOO-  er en svag base


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. maj 2018 af Kemibrugeren (Slettet)

Jeg forstår det ikke... Hvordan kan man argumentere udfra at det er en svag base?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. maj 2018 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. maj 2018 af mathon

a)
         \textup{Reaktionsforhold:} \; \; \; H_2C=CH-COOH:NaOH=1:1

         c(H_2C=C(H)-COOH)=c(OH^-)=\left (0.016\; L \right )\cdot \left (0.2\; \tfrac{mol}{L} \right )=0.0032\; mol               


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. maj 2018 af mathon

b)

       pK_s(propensyre)=4.26

\small \textup{I \ae kvivalenspunktet}
\small \textup{haves:}
                    \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( pK_s+\log(c_b) \right )

                    \small pH=7+\tfrac{1}{2}\left ( 4.26+\log(\tfrac{0.0032\; mol}{0.021\; L} \right )=8.72


 


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. maj 2018 af Kemibrugeren (Slettet)

Tænker bare at reaktionsskeamet skal inddrages på en eller anden måde?


Skriv et svar til: titrering og syre-base egenskaber ved ækvivalenspunktet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.