Matematik

Lineære funktioner

21. januar 2014 af annedortekrog (Slettet) - Niveau: B-niveau

En lineær funktion f er givet ved f(x)=-0,2x+1,8

Bregn f(-6), og løs ligningen f(x)=-1

Grafen for en anden lineær funktion f går gennem punktet P(50,8) og har samme hældningskoefficient som grafen for f

Bestem en regneforskrift for g

Undersøg, om punktet Q(-16,21) ligger på grafen for g

Nogle der kan hjælpe med disse 4 spørgsmål? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af PeterValberg

Vedr. f(-6):     indsæt x = -6 i forskriften for f........   f(-6) = (-0,2)(-6) + 1,8 = .....

Vedr. f(x) = -1:        løs ligningen:      -0,2x + 1,8 = -1   mht. x

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af PeterValberg

Forskriften for g:

g(x) = ax + b

du ved, at hældningskoefficienten a = -0,2   (samme som f)
indsæt det kendte punkts P(50,8)  samt a = -0,2 i modellen for den lineære funktion:

g(x) = ax + b
8 = -0,2·50 + b

Heraf kan værdien for b bestemmes :-) og dermed har du forskriften for g

Q(-16,21) ligger på grafen for g, HVIS punktets koordinater opfylder forskriften
indsæt koordinaterne i forskriften for g og undersøg ved beregning om begge
sider af lighedstegnet "gi'r det samme"

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #3
21. januar 2014 af annedortekrog (Slettet)

Jeg forstår ikke hvordan jeg regner den med -1 ud, kan du uddybe lidt?

Men ellers mange tak! :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. januar 2014 af PeterValberg

-0,2x + 1,8 = -1

1) subtrahér 1,8 på begge sider
2) dividér begge sider med -0,2

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.