Psykologi

Psykologi, med fokus på manipulation - Projektopgave for 9. klasse

21. januar 2014 af Troels98 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Hej,

Min ven og jeg skal lave projekt arbejde sammen. Vi har valgt emnet psykologi. Vi kunne godt tænke os at vide hvordan man laver en 'inception', altså får folk til at at tro noget, fordi vi har bildt dem de ind (ubevidst). Vi vil bruge det som et produkt til vores fremlæggelse, men kan ikke selv lige finde noget stof!

Derfor vil vi sætte stor pris på nogle links eller en lille vejledning. Hvis i har ideer til fremlæggelsen, eller ting vi burde tage et kig på, under projektarbejdet, vil vi også tage godt imod det!

Tak på forhånd :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af Stats

Illusioner, er også herunder. Man kan også se dokumentaren Ond, onder og ondest som dr.dk sender på deres kanal. Der findes også et emne inde for psykologien, som beskæftigere sig med, at hvis de ser dele af en tegning, så danner du selv et billede, eksempel:

View Full Size Image

Det man ser kan godt ligne et hjerte, men de behøver ikke at være det... Der er en gren i psykologien (Mener det hedder perceptionspsykologi) der går ind og beskæftigere sig med, at uanset hvad menneske hjernen ser, så prøver vi at danne en relation fra tegningen/hændelsen til virkeligheden... Man kunne spørge; hvad er der tegnet? Man vil sandsynligvis sige et hjerte. Men i virkeligheden er det bare streger...

Håber det hjælp lidt

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. januar 2014 af Stats

Endnu et billed af perceptionspsykologien.. Du manipulere hjernen, til at tro at det midterste er dynamisk, og de uden om cirklen er det statisk.

Eller noget af det jeg selv var inde på, med at man narer hjernen til at danne sig et billed. Man kan sige, at der ikke behøver at være en hvid trekant i midten, her er blot tale om cirkler, hvor der er cirkeludsnittet er farvelagt med hvid

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. januar 2014 af 123434

Jeg ved ikke om, det er relevant i forhold til din opgave, men kom til at tænke på Mcgurk-effekten

Mcgurk-effekten: I virkeligheden hører eller ser vi ikke det, vi i virkeligheden tror, vi ser eller hører. F.eks. kan man måske én stor firkant og en masse små firkanter. De små firkanter er der ikke, men hjernen snyder os til at tro, at de er der.


Skriv et svar til: Psykologi, med fokus på manipulation - Projektopgave for 9. klasse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.