Fysik

Beregninger i fysik

21. januar 2014 af gladstxpige (Slettet)

En lysstråle rammer en plastikklods med en indfaldsvinkel på . Brydningsvinklen måles til . Beregn brydningsforholdet.

I luften er lysets hastighed . Beregn lysets hastighed i plastikklodsen.

Nu ændres indfaldsvinklen til . Beregn brydningsvinklen inde i plastikklodsen.

Gør rede for, at lysstrålen, der forlader plastikklodsen, er parallel med lysstrålen, der rammer klodsen, hvis de to sider af klodsen er parallelle.

Nogen der kan hjælpe med at forkare, hvordan jeg kan beregne dette? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. januar 2014 af peter lind

Du skal bruge Snells lov samt bruge at inde i et stof er lysets hastighed c/n hvor c er lyshastigheden i vakuum og n er brydningsforholdet i forhold til vakuum. det sidste kan med god tilnærmelse erstattes med i forhold til luft


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. januar 2014 af mathon


hvoraf
                      sin(i)/sin(b) = nplastic = c/v                  når luftens brydningsindeks sættes til 1

                      v = nplastic-1 • c

da indfaldsvinklen i plasticklodsen er lig med udfaldsvinklen i plasticklodsen,
bliver den indgående lystråle parallel med den udgående lystråle.

Hvis du tegner situationen, vil du af tegningen kunne se ovenstående
og ved trigonometri i vinkelrette trekanter
kunne beregne parallelforskydningen a
ud fra tykkelsen d af den planparallelle klods

                                         sin(i-b)
                             a = d • ----------
                                         cos(b)
                                  


Skriv et svar til: Beregninger i fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.