Matematik

Sandsynlighedsregning - Træk ét kort

22. januar 2014 af JooKK (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sidder med en opgave i sandsynlighedsregning. Jeg skal beregne sandsynligheden for at trække "Ikke et sort billedkort" fra et spil kort (N=52).

Jeg får ved at tælle at sandsynligheden for dette er 23/26. Men mine beregninger giver noget andet:

P(Sortc ∩ Billedkortc) = 1/2 * (1-P(Billedekort)) = 1/2 * (1 - 3/13) = 10/26         

Nogen der kan hjælpe? Hvad går der galt med mine beregninger? (det er vigtigt at jeg bruger den rigtige notation).


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. januar 2014 af peter lind

Jeg går ud fra at du med sort billedkort mener spar. Det er nok nemmere at regne ud sandsynligheden for at få et spar billedkort. Dette kan gøres på 3 måder. Du kan trække et kort ud af samtlige kort på 52 måder så sandsynligheden for et sort billedkort er 3/52

Jeg kan ikke se hvordan du tænker så jeg ved ikke hvad du gør galt


Svar #2
22. januar 2014 af JooKK (Slettet)

I opgaven står der jeg skal vise at sandsynligheden for at trække "ikke et sort billedkort" er 23/26. Jeg skal altså finde sandsynligheden for at trække alle andre kort end billedkort i klør og spar (altså de sorte billedkort) Hvordan laver jeg disse beregninger med den rigtige notation?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. januar 2014 af peter lind

Så kan du udtrække et sort kort på 6 måder så sandsynlighed for sort er 6/52


Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning - Træk ét kort

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.