Matematik

omskrive til kvadratet på en to leddet størrelse

23. januar 2014 af fijona (Slettet) - Niveau: B-niveau

s^2+6st+9t^2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. januar 2014 af mathon

                  s2 + 2·(3·t)·s + (3t)2 = …


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. januar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du ser på formen (as+bt)2=a2s2+b2t2+2abst

Hvis du lader a=1 og b=3, ser du, at

(s+3t)2=s2+6st+9t2


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. januar 2014 af PeterValberg

(a+b)2 = (a+b)(a+b) = a2+b2+2ab

s2 + 6st + 9t2 = s2 +9t2 + 6st = s2 + (3t)2 + 2·s·(3t) = ...

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #4
23. januar 2014 af fijona (Slettet)

 kan det passe at det giver  s^2 + 3t^2 +6st ?


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. januar 2014 af 123434 (Slettet)

4# 

(3t)2=9t2

På 3 og t opløftes i anden. Derfor giver stykket (3t)=9t2


Svar #6
23. januar 2014 af fijona (Slettet)

taaakkkk


Skriv et svar til: omskrive til kvadratet på en to leddet størrelse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.