Matematik

f(x)=g(x) OG arealet mellem disse

24. januar 2014 af eejit1989 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

A) Vi har fået to funktioner f(x) e^x og g(x) = -3x^2+6x. Første opgave lyder på at løse ligningen f(x) = g(x). Vi må gerne bruger hjælpemidler.

Jeg har sat den op i CAS på følgende vis solve(e^x=-3x^2+6x,x) men jeg får et underligt svar. Er der ikke nogle der kan hjælpe mig med, at gribe denne opgave an? Tak.

B) Bestem arealet af det område, der afgrænses mellem graferne for f og g. Dette kan jeg normalt godt finde ud af, men når man ikke har nogle øvre eller nedre grænser, hvad så?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. januar 2014 af Brusebad (Slettet)

Jeg kan godt løse ligningen. Hvilket "underligt" svar får du? I B'eren skal du bruge svaret fra A.


Svar #2
24. januar 2014 af eejit1989 (Slettet)

Jeg får svaret: solve(−3*x^(2)+6*x=e^(x),x) ? e^(x)+3*x^(2)-6*x=0


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. januar 2014 af Brusebad (Slettet)

Hmm. Har du brugt den rigtige "e" funktion? Det kan jo være maskinen tror det er en variabel.


Svar #4
24. januar 2014 af eejit1989 (Slettet)

Bingo. Det er vist der, jeg har lavet fejl. Fik nu dette svar, der giver lidt mere mening:

solve(−3*x^(2)+6*x=?^(x),x) ? x=0.241233 or x=1.09041

Tak.


Skriv et svar til: f(x)=g(x) OG arealet mellem disse

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.