Matematik

i trekant def D=21 grader ,F=33grader og DF=18,3

25. januar 2014 af ennny (Slettet) - Niveau: B-niveau

beregn de resterende sider og den sidste vinkel i trekanten? det er sidderne jeg ikke kan finde ud af.


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af peter lind

Du må komme med nogle flere oplysninger om den trekant


Svar #2
25. januar 2014 af ennny (Slettet)

jeg har vedhæfter filen lige, det alt hvad der står her.

Vedhæftet fil:trekant.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2014 af GalVidenskabsmand (Slettet)

Man kan projicere siderne DE og EF ned på DF, så man har:

DE*cosD + EF*cosF = DF

og på samme måde har man

DF*cosF + DE*cosE = EF

Så har man to ligninger med to ubekendte. Ved at indsætte den anden i den første får man

DE*cosD +(DF*cosF + DE*cosE)*cosF = DF <=>

DE*cosD + DE*cosE*cosF = DF - DF*cos2F  <=>

DE = DF*(1 - cos2F) / (cosD + cosE*cosF)

og så kan man finde EF fra den anden ligning.


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2014 af mathon

             |DE| = sin(33°)•(18,3/sin(21°+33°))

             |EF| = sin(21°)•(18,3/sin(21°+33°))

             E = (180° - 21° - 33°)


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man kender de to vinkler (og dermed alle tre vinkler) samt sidelængden |DF|. De resterende sider findes ved at benytte sinusrelationerne i trekant DEF.


Skriv et svar til: i trekant def D=21 grader ,F=33grader og DF=18,3

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.