Fysik

hjææææælp til fysik

25. januar 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

En stjerne ligger 81,7 lysår fra os og bevæger sig væk fra Solen med en hastighed på 308 km/s

a) beregn rødforskydningen for denne stjerne

b) ved hvilken bølgelængde observeres Halfa i lyset fra denne stjerne?


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. januar 2014 af peter lind

brug formlen for den urelativistiske dobblereffekt


Svar #2
25. januar 2014 af hioghi (Slettet)

#1

z=v/c

308 km/s = 308*10^-3 m/s

z=308000/3,00*10^8 = 0,00102667 = 1,03*10^-3 

- kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. januar 2014 af peter lind

Du skriver 308*10-3 m/s det skal være 308*103 m/s; men bruger det rigtige bagefter. ellers er det rigtig


Svar #4
25. januar 2014 af hioghi (Slettet)

Hvorfor gange med 103 i stedet? Det forstår jeg ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. januar 2014 af Eksperimentalfysikeren

Det er ikke 103, men 103.


Brugbart svar (0)

Svar #6
25. januar 2014 af peter lind

Jeg glemte desværre at hæve 3 tallet. 308 km = 308000 m = 308*103 m Som nævnt bruger du også det rigtige tal bagefter


Svar #7
25. januar 2014 af hioghi (Slettet)

perfekt! mange tak for hjælpen. 


Skriv et svar til: hjææææælp til fysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.