Matematik

Rentesregning/befolkning

25. januar 2014 af uddannelseervigtigt - Niveau: C-niveau

"Befolkningstallet i Nyby var 20450 i 1973. Befolkningstallet er siden vokset med 1% p.a. Hvor stort var befolkningstallet i 1990?"

Jeg får resultatet til 20655, ved hjælp af udregningen:

K1 = 20450 * (1+ 0,01) = 20655.

Vil det så sige, at befolkningstallet er vokset med 20655 mennesker i løbet af de 17 år? 

Altså at befolkningstallet så er 41105 efter 17 år? 
(fordi 20450 + 20655 = 41105)


Brugbart svar (1)

Svar #1
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt.

Befolkningstallet siger med 1% hvert år. Der er tale om en eksponentiel udvikling. Fra 1973 til 1990 er der 17 år, så befolkningstallet i 1990 er

20450 · (1 + 0,01)17


Brugbart svar (1)

Svar #2
25. januar 2014 af peter lind

befolkningen vokser med 1% pr år ikke med 1% ialt. du skal bruge kapitalformlen med n = antal år der er gået siden 1973


Svar #3
25. januar 2014 af uddannelseervigtigt

Tusinde tak! Så befolkningstallet er 24219 i 1990?


Brugbart svar (0)

Svar #4
25. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja.


Skriv et svar til: Rentesregning/befolkning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.