Fysik

hjælp fysik!

26. januar 2014 af nora111 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Man ser nu på en vægt, som er indstillet til at vise massen ved jordoverfladen. På vægten placeres et tungt
lod med en masse på 100 kg.
b) Hvad viser vægten på Månen?

hvordan skal jeg regne det ud??


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af peter lind

Brug newtons gravitationslov til at beregne tyngdekraften på måneoverfladen


Svar #2
26. januar 2014 af nora111 (Slettet)

jeg har beregnet tyngdeaccelerationen


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. januar 2014 af peter lind

så er kraften på loddet m*gmåne


Svar #4
26. januar 2014 af nora111 (Slettet)

tyngdeacceleratioen på månen er 3,71 m/ s^2 
 

men hvordan skal jeg så regne det ud? og hvad skal jeg gøre med lodets masse på100 kg .?
 

er lidt lost her,


Svar #5
26. januar 2014 af nora111 (Slettet)

det haster lidt.


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

"det haster lidt" . Det er da godt så, at det ikke haster meget. Start altid i god tid med at lave lektier.

Vægten er indrettet til at vise massen ud fra tyngdekraften på Jorden. På Jorden vises massen

mvis,Jord = Ft,Jord / gJord = m · gJord / gJord = m

Tager man vægten til Månen, viser den massen

mvis,Måne = Ft,Måne / gJord = m · gMåne / gJord = ...


Svar #7
28. januar 2014 af nora111 (Slettet)

jeg kan godt det der.
har bare svært ved at sætte tallene ind.


Skriv et svar til: hjælp fysik!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.