Fysik

hjælp til fysik!! HASTER!!!!

26. januar 2014 af hioghi (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har beregnet den typiske energi af en foton i den kosmiske baggrundsstråling 380000 år efter Big Bang. Den har jeg fået til 2,74*10^-19 J = 1,71 eV

Spørgsmålet lyder, om man kan få sådan en foton til at ionisere et hydrogenatom.. Hvordan finder jeg ud af det?


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Fotonens energi skal i størrelse mindst være lig med ionisationsenergien for hydrogen.


Svar #2
26. januar 2014 af hioghi (Slettet)

Skal jeg finde ionisationsenergien for hydrogen på nettet eller beregne det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af mathon

    Ioniseringsenergien for hydrogen
    er
                 Eionisering = h • c • Rdb = 2,18·10-18 J = 13,6 eV


Svar #4
27. januar 2014 af hioghi (Slettet)

#3

Men hvordan kommer du frem tl 2,18*10^-18 J? :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
28. januar 2014 af mathon

#4

                   h = 6,62608·10-34 J·s Planck's konstant
                   c = 2,99792·108 m/s Lysets vacucumfart
                   Rdb = 1,09737·107 m-1 Rydbergkonstanten

                   h•c•Rdb = 2,17987·10-18 J = 13,6 eV


Skriv et svar til: hjælp til fysik!! HASTER!!!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.