Matematik

Bestem følgende

27. januar 2014 af sival (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej
Er der nogen der kan hjælpe med opgave 1. Opgaven er vedhæftet. Jeg ved slet ikke hvad jeg skal gøre.

Vedhæftet fil: opgaver.pdf

Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af mathon

1.
          i.    sin o sin-1(-0,75) = -0,75

         ii.    sin-1(sin(π/6)) = π/6

        iii.    sin-1(sin(7π/6)) = 7π/6


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af mathon

2.
                                                1                    3
            (cosh-1(x/3)) '  =  ----------------  =  ------------     x ∉ {-3,3} 
                                        √((x2/9) - 1)       √(x2 - 9)

.
                                          1                    1              1
            (cosh-1(x)) '  =  ------------  =  ------------ • -----------      x > 1
                                     √(x2 - 1)        √(x + 1)     √(x - 1)

        

           


Brugbart svar (0)

Svar #3
27. januar 2014 af mathon


Brugbart svar (0)

Svar #4
27. januar 2014 af mathon

         for  x > 1 er (cosh-1(x)) ' > 0, hvorfor cosh-1(x) er monotont voksende.
                     


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2014 af mathon

4.
                                               ex - e-x
                              tanh(x) = ------------
                                              ex + e-x

.

                                                    eln(x) - e-ln(x)          eln(x) - (eln(x))-1         x - x-1        x2 - 1
                              tanh(ln(x)) = -------------------  =  ----------------------  =  ---------  =  ----------
                                                    eln(x) + e-ln(x)         eln(x) + (eln(x))-1        x + x-1         x2 + 1
 


Svar #6
27. januar 2014 af sival (Slettet)

Jeg forstår ikke helt.
Giver opg. 1i bare -0,75? 


Brugbart svar (0)

Svar #7
27. januar 2014 af mathon

                y = f(x)
                f -1(y) = f -1(f(x)) = x = f -1 o f(x)
               

            


Brugbart svar (0)

Svar #8
27. januar 2014 af mathon

rettelse til #2
                                          

                                           1
            (cosh-1(x)) '  =  ------------  =       x < -1   v   x > 1
                                     √(x2 - 1)      

for  såvel  x < -1  som  for  x > 1  er (cosh-1(x)) ' > 0, hvorfor cosh-1(x) er monotont voksende.
                     


Svar #9
27. januar 2014 af sival (Slettet)

Jeg forstår det ikke helt. Vil du uddybe det?


Brugbart svar (0)

Svar #10
27. januar 2014 af mathon

                                                           Hvad forstår du ikke?


Svar #11
27. januar 2014 af sival (Slettet)

Jeg forstår stadig ikke opg 1. Jeg forstår ikke hvad du gør


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2014 af mathon

Alment
               f -1 o f(x) = f o f -1(x) =  I(x) = x        hvor I(x) er den identiske afbildning

               f -1 og f er inver-funktioner, som funktionsmæssigt "ophæver" hinanden.

               "Hen til kommoden og tilbavs igen"
               x "føres hen til kommoden" og tilbage igen, så der ikke er "sket nogen værdiændring" med x.

         


Svar #13
28. januar 2014 af sival (Slettet)

Okay mange tak :)


Skriv et svar til: Bestem følgende

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.