Matematik

f(x)= 3190/1+29,5*e ..... hvordan regner jeg det ud?

27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Vægten af en industrikylling af en bestemt race kan med god tilnærmelse beskrives ved

modellen

0,113

( ) 3190 , 10 ,

1 29,5 e

x f x x ? ? ? ?

? ?

hvor

f (x) angiver vægten i gram, og x angiver antal dage efter udklækningen.

a) Hvor meget vejer kyllingen 20 dage efter udklækningen?

Kyllingen bliver slagtet, når den har nået en vægt på 2500 gram.

b) Hvor gammel bliver kyllingen?

c) Bestem væksthastigheden for kyllingens vægt 15 dage efter udklækningen.

Nogen som kan hjælpe? ved slet ikke hvor jeg skal starte? skal jeg sætte 20 ind i xs plads?


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Therk

Hmm, jeg tror, du skal prøve at skrive dit udtryk igen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. januar 2014 af 012343210

Sæt 20 ind i stedet for x og regn vægten f(x) ud
Find x når du ved at f(x)=2500
Hastighed = f’(x). Differentier dit udtryk og sæt derefter 15 ind i stedet for x og udregn f’(x)

Kan ikke regne noget af det når jeg ikke kan se hvordan ligningen ser ud.


Svar #3
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

der skal stå: (x)=3190/1+29,5*e^-0,133x, x>-10


Svar #4
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

Sæt 20 ind i stedet for x og regn vægten f(x) ud

..

er det muligt du kan sig mig hvordan jeg skriver det ind på min TI 83 lommeregner, får error hele tiden.

har skrevet 3190/(1+29.5*e(-.0.113+20= )


Hvad gør jeg galt?


Brugbart svar (0)

Svar #5
27. januar 2014 af 012343210

Er du sikker? Syntes det er underligt, fordi den funktion du giver så bliver kyllingen mindre jo ældre den bliver:/


Brugbart svar (0)

Svar #6
27. januar 2014 af 012343210

#4 gav den rigtige ligning:). Jeg er ikke en haj i lommeregnere. Excel derimod kan du copy/paste =3190/(1+29,5*EXP(-0,133*20)) ind i:)


Svar #7
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

Det er den rigtige ligning, hvor til sidst at x er større eller i ligemed 10.

f(x)=3190/(1+29.5*e(-.0.113+20)

får desværre error hele tiden.


Svar #8
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

Har fået f(x)=f(x)=3190/(1+29.5*e(-.113*20) til= 782.18
Kan det passe?


Brugbart svar (0)

Svar #9
27. januar 2014 af 012343210

Excel siger ved mig at det skal give 1041,3...


Svar #10
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

så f(20) =´782.18 efter 20 dage.


Svar #11
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

Excel siger ved mig at det skal give 1041,3..

sikkert min lommeregner, eller jeg har skrevet det forkert ind?

men for B) skal vi skrive 2500=3190/(1+29.5*e(-.113*x)

og så isolere på en måde som jeg ikke er sikker på?

eller hvordan?


Brugbart svar (0)

Svar #12
27. januar 2014 af Therk

Du havde højst sandsynligt ikke skrevet det rigtigt ind. Jeg kan bekræfte, at 1041.3 er det tal, du leder efter. #11 er korrekt. Du skal isolere. Gang det dividerede over først, så skulle du gerne kunne finde ud af det. Skriv lige, hvad du får!


Brugbart svar (0)

Svar #13
27. januar 2014 af 012343210

Jep du isolerer: 

2500=3190/(1+29.5*e(-.113*x)

(1+29.5*e(-.113*x)=3190/2500

29.5*e(-.113*x)=3190/2500-1

e(-.113*x)=(3190/2500-1)/29,5

-.113*x=ln((3190/2500-1)/29,5)

x=LN((3190/2500-1)/29,5)/-0,133


Svar #14
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

2500=3190/(1+29.5*e(-.113*x)

(1+29.5*e(-.113*x)=3190/2500

hvorfor divider du 3190 med 2500? det modsatte af divider er  gange eller? skal der ikke stå 3190*2500= (1+29.5*e(-.113*x)

tak


Brugbart svar (0)

Svar #15
27. januar 2014 af mathon

se
 

Vedhæftet fil:isolering_2.docx

Brugbart svar (0)

Svar #16
27. januar 2014 af 012343210

til #13

Jeg hopper lidt hurtigt fra 1 til 2 mellem dem kan der stå:

2500=3190/(1+29.5*e(-.113*x)

2500*(1+29.5*e(-.113*x)=3190

(1+29.5*e(-.113*x)=3190/2500


Svar #17
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

mathon:

i tredje linje, skriver du 3190-2500/2500? men skal man ikke gøre det samme på begge sider?


Svar #18
27. januar 2014 af Dennisa20 (Slettet)

e(-.113*x)=(3190/2500-1)/29,5

-.113*x=ln((3190/2500-1)/29,5)

Er det fordi du tager eksponten ned, at du bruger ln?


Brugbart svar (0)

Svar #19
27. januar 2014 af Therk

Ja. ln(e^x) = x


Brugbart svar (0)

Svar #20
27. januar 2014 af 012343210

Til Marathons udregning prøv lige at regne det ud med din oprindelige formel. Tror der er en regne fejl et sted. For jeg får kun ca. 35 dage...


Forrige 1 2 Næste

Der er 25 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.