Matematik

ligning : log x^2 - log x = 2

27. januar 2014 af livsenpigen (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Er der nogen der kan hjælpe med at løse ligning:

 log x^2 - log x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at log(x2) = 2·log(x) .


Svar #2
27. januar 2014 af livsenpigen (Slettet)

jeg får det til 10^2/2=10 men er i tvivl om det er rigtigt


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Nej, det er ikke rigtigt. Man har jo så

2·log(x) - log(x) = 2 , dvs.

log(x) = 2 , eller

x = 102


Svar #4
27. januar 2014 af livsenpigen (Slettet)

Tak, sidder med min knægt på 12 og jeg fatter nada :-) men det gør han nu :-)


Skriv et svar til: ligning : log x^2 - log x = 2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.