Fysik

Hjælp til papirbehandling opgave.. (Partikler osv)

29. januar 2014 af Fængselcelle (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa.. Har også denne opgave som jeg slet ikke kan finde ud af.. Opgaven er opgave 6 i eksamenssættet, som kan findes i linket:

http://www.uvm.dk/Uddannelser/Gymnasiale-uddannelser/Proever-og-eksamen/Skriftlige-opgavesaet/~/media/UVM/Filer/Udd/Gym/PDF13/Proever%20og%20eksamen/Opgavesaet/130603%202stx131_FYS_A_424D.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af peter lind

a) Kraften på en elektrisk ladet partikel med ladning q i et elektrisk felt af størrelsen E er qE Styrken af det elektriske felt kan findes som spændningsforskel mellem pladerne del med deres afstand

b) Brug at arbejdet er kraft*vej somi dette tilfælde bliver til kinetisk energi


Svar #2
30. januar 2014 af Fængselcelle (Slettet)

Tak for svaret.. Kan du være lidt mere præcis? Med evt. navn på formel og et eksempel.. Er lidt lost i fysik


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. januar 2014 af peter lind

a)

Find den elektriske feltstyrke E. Det er spændningsforskellen mellem pladerne divideret med afstanden mellem pladerne

Der gælder F = E*q  F er givet i opgaven E har du fundet ovenfor så du kan bruge ligningen til at bestemme q

b)

Brug oplysning om partiklens radius og densitet til at finde massen af partiklen

Find den kinetiske energi ved start

Find arbejdet feltet udfører af A=F*s   kraft*vej

Adder dette til den kinetiske energi ovenfor. Dette giver den kinetiske energi når partiklen rammer.

Brug dette til at finde partiklens fart


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. februar 2014 af mathon

a)
           |E| = U / d  =  (105 V) / (0,24 m) = 416667 V/m  =  416667 N/C

           |Fq| = q • |E|

           q = |Fq| / |E|  =  (4,42·10-9 N) / (416667 N/C)  =  1,06·10-14 N


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af mathon

b)

         Massen af en partikel
                                                     m = (4/3)·π · r3 · ρ

                                                     m = (4/3)·π · (16·10-6 m)3 · (2,7·103 kg/m3)  =  4,63247·10-11 kg
         Energi ved papiret

                                                     Ekin_total = Ekin_beg + |Fq| · s

                                                     Etotal = (1/2) · (4,63247·10-11 kg) · (7,5 m/s)2  +  (4,42·10-9 N) · (0,12 m) = 

                                                                                                                                                1,83328·10-9 J

                                                      Ekin_papirtræf  = (1/2) · (4,63247·10-11 kg) · v2  =  1,83328·10-9 J

                                                      v = √((2·(1,83328·10-9 J)/(4,63247·10-11 kg))  =  8,9 m/s


Skriv et svar til: Hjælp til papirbehandling opgave.. (Partikler osv)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.