Matematik

Renter .. Hjæææælp!:(

29. januar 2014 af Muller22 (Slettet) - Niveau: 8. klasse
Laura får renter på som bankkonto.
Derved vokser saldoen på kontoen fra 1000kr. til 1040kr. på et år.

Hvordan regner jeg ud hvad rentesatsen på bankkontoen er i % om året?
Håber jeg får svar, tak på forhånd.:)

Brugbart svar (0)

Svar #1
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn renten, og bestem så renten som en procentdel af den oprindelige saldo.


Brugbart svar (1)

Svar #2
29. januar 2014 af mathon

          1+r = 1040/1000 = 1,04

          r = p/100 = 0,04

          p = 4


Svar #3
29. januar 2014 af Muller22 (Slettet)

Det forstod jeg ikke helt ??

Brugbart svar (0)

Svar #4
29. januar 2014 af mathon

opfølgning på #1

             renten på 1000 kr er 40 kr
             renten på 100 kr er 4 kr
             renten pr 100 kr er den årlige renteprocent,
             som altså er 4 % p.a.

            


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. januar 2014 af 123434 (Slettet)

1040=1000*(1+r)1

1040=1000+r

r=1040/1000=1,04

Renten er 4%


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#5

Din 2. linie er forkert:

1000·(1+r) = 1000 + 1000·r

Din 3. linie er også forkert:

r = (1040-1000)/1000 = 40/1000 = 0,04 = 4% .

Du blander r og (1+r) sammen i en skøn pærevælling.


Skriv et svar til: Renter .. Hjæææælp!:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.