Fysik

Mathon eller et andet geni hjælp.. d:

30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg linker det som et billede i word, så kig vedhæftede.

HVORDAN FAEN LAVER JEG BARE EN OPGAVE o_o

Vedhæftet fil: O3.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Beregn først størrelsen |E| af det elektriske felt mellem pladerne. Beregn så størrelsen af kraften Fq , der virker på ladningen q = 2,0·10-13 C som følge af det elektriske felt.


Svar #2
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

q+E+m*g-6*phi*r*væksens viskoitet * v = f_res også finde a eller hvad?

dafuq, hvordan skal jeg finde E? 


Svar #3
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Jeg mangler radius, til at løse den på den der måde.. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. januar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan benytte

|E| = U / d

hvor U er spændingsforskellen mellem pladerne, og d er afstanden mellem dem.


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. januar 2014 af mathon

                       7200 V     
             |E| = ------------ = 1,8·106 V/m = 1,8·106 N/C
                      0,004 m

accelerationen
beregnes af:
                          Fq = (1,8·106 N/C) · (2,0·10-13 C) = 3,6·10-7 N = m · ay

                          ay = ( 3,6·10-7 N) / (1,2·10-10 kg) = 3000 m/s2

              Det er derfor ikke nødvendigt at medregne tyngdeaccelerationen.

                         


Svar #6
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Ahha, den har jeg nu aldrig hørt om o_o


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. januar 2014 af mathon

                     vy = voy + ay·t = 0 + ay·t = ay·t

                      t = (0,018 m) / (22 m/s) = 8,1818·10-4 s

                     |vy| = (3000 m/s2)·(8,1818·10-4 s) = 3,7·106 m/s


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. januar 2014 af mathon

                     Δy = (1/2)·a·t2 = (1/2)·(3000 m/s2)·(8,1818·10-4 s)2 = 0,001004 m = 1,0 mm

                  


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. januar 2014 af mathon

      ay = ( 3,6·10-7 N) / (1,2·10-10 kg) = 3000 m/s2  -->   |ay| = ( 3,6·10-7 N) / (1,2·10-10 kg) = 3000 m/s2


Svar #10
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

#5

                       7200 V     
             |E| = ------------ = 1,8·106 V/m = 1,8·106 N/C
                      0,004 m

accelerationen
beregnes af:
                          Fq = (1,8·106 N/C) · (2,0·10-13 C) = 3,6·10-7 N = m · ay

                          ay = ( 3,6·10-7 N) / (1,2·10-10 kg) = 3000 m/s2

              Det er derfor ikke nødvendigt at medregne tyngdeaccelerationen.

                         Formel for F_q?


Svar #11
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Er det F_e = q*E?


Svar #12
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

Er det nødvendigt at tage hensyn til tyngdekraften på blækdråberne? Jeg mener det ikke når det går lodret, først når den går fra afbøjningspladen til papiret


Brugbart svar (0)

Svar #13
30. januar 2014 af mathon

    Ja
                 |Fq| = q · |E| = (2,0·10-13 C) · (1,8·106 N/C) = 3,6·10-7 N

enheder:
                        V         J          N · m      N
              [E] = ---- = --------- = --------- = ----
                       m      C · m      C · m       C


Brugbart svar (0)

Svar #14
30. januar 2014 af mathon

Det er derfor ikke nødvendigt at medregne tyngdeaccelerationen, mens blækråberne befinder sig mellem de horisontale afbøjningsplader.


Svar #15
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

#7

                     vy = voy + ay·t = 0 + ay·t = ay·t

                      t = (0,018 m) / (22 m/s) = 8,1818·10-4 s

                     |vy| = (3000 m/s2)·(8,1818·10-4 s) = 3,7·106 m/s

Hvilken formel har du regnet t ud med? s=vt


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. januar 2014 af mathon

               Δx = vx · timellem pladerne

               timellem pladerne = Δx / vx = (1,8 cm) / (22 m/s) = (0,018 m) / (22 m/s)


Svar #17
30. januar 2014 af Mathnerdsx (Slettet)

#8

                     Δy = (1/2)·a·t2 = (1/2)·(3000 m/s2)·(8,1818·10-4 s)2 = 0,001004 m = 1,0 mm

                  

Her har du beregnet strækning, som du har kaldt 

Δy = 0,5 * a * t2 ikke?

jeg forstår bare ikke hvad de mener med den lodrette afbøjning d;


Brugbart svar (0)

Svar #18
30. januar 2014 af mathon

#8

                     Δy = d =  (1/2)·a·t2 = (1/2)·(3000 m/s2)·(8,1818·10-4 s)2 = 0,001004 m = 1,0 mm

Bmærk:
                     22 m/s =79,2 km/t

                  


Skriv et svar til: Mathon eller et andet geni hjælp.. d:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.