Matematik

Reducer følg. udtryk

02. februar 2014 af Blomst97 (Slettet) - Niveau: C-niveau

x2•  x3•2y2/3y-4  •6x2 • 2y3/x4

Jeg har så gjort følg. Er det helt forkert. Min lommeregner giver nemlig ikke samme resultat. Hvad har jeg gjort forkert? Nogen der vil regne den igen. 

=x• x3• 5y2+4• 6x2•2y2•x-4 = 6x+ 7y8


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Therk

Da du kun har at gøre med et produkt kan du trække alle konstanterne ud og gange dem sammen. Med reglen xa·xb = xa+b kan du summere potenserne i x og summere potenserne i y. Jeg ved ikke, hvordan du er kommet frem til at have to produkter i dit resultat. Potenserne efter dit første lighedstegn er rigtigt, men du hopper lidt frem og tilbage med summering og multiplicering. Du skal kun multiplicere. Skriv det evt. op med konstanterne først, dernæst x'erne og til sidst y'erne. Eks: x2·y·2·y2 = 2·x2·y·y2


Svar #2
02. februar 2014 af Blomst97 (Slettet)

Tusind tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af Therk

Det var så lidt. :)


Skriv et svar til: Reducer følg. udtryk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.