Fysik

Maksimale hastighed

02. februar 2014 af peter09 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Nogen der kan hjælp med følgende opgave ?

(her lavet nogen mellemregninger)

Vedhæftet fil: Udklip.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af peter lind

Den med luftmodstand. Se på hvad der sker når t->∞


Svar #2
02. februar 2014 af peter09 (Slettet)

så bliver e mindre og mindre og til sidst 1 ? derfor er funktion gående i retningen mod g?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af peter lind

e-x -> 0 for x ->∞   Det er v(t) du skal se på


Svar #4
02. februar 2014 af peter09 (Slettet)

g(m/u) ?

jeg behøber ikke at differentiere funktionen så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. februar 2014 af peter lind

ja


Svar #6
02. februar 2014 af peter09 (Slettet)

hvorfor skal jeg ikke differentiere funktionen for at finde det maksimale ?


Brugbart svar (0)

Svar #7
02. februar 2014 af peter lind

funktionen er monoton voksende så du vil bare finde at v'(t) > 0


Svar #8
02. februar 2014 af peter09 (Slettet)

Det forstår jeg ikke ?

jeg har to funktioner 

v(t) når jeg differentiere det får jeg v'(t)=g som er voksende 

men jeg behøver ikke at differentiere den næste fordi den er voksende ?


Svar #9
02. februar 2014 af peter09 (Slettet)

Jeg forstår ikke helt hvordan jeg kan forklare det ....  


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. februar 2014 af peter lind

Du skal finde om v(t) har en øvre grænser. Du finder at v'(t) > 0 så v(t) er en monoton voksende funktion af t. Den øvre grænse for v(t) får du så ved at finde grænseværdien for v(t) når t-> ∞  Den har du fundet ovenfor og er dermed færdig med det spørgsmål


Svar #11
02. februar 2014 af peter09 (Slettet)

Okay så den maksimale hastighed uden luftmodstand er:

v(t)=gt og v'(t)=g.

Dette betyder at vores objekt har kun sin egen acceleration.

Idernæst findes den øvre grænse ved at lade den funktion med luftmodstand v(t)  t gå mod 0? hvor ved at der fås g( m/u) 

Altså kan vores objekt under intet luftmodstand have 9,82 og med luftmodstand fås denøvre grænse g(m/u)?


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. februar 2014 af peter lind

Det betyder at uden luftmodstand er der ingen øvre grænse idet hastigheden er monoton voksende.

Med luftmodstand er hastigheden også monoton voksende men for t->∞ vil v(t) have en grænseværdi, som så må være en øvre grænse for hastigheden


Svar #13
02. februar 2014 af peter09 (Slettet)

Kan det skrives således?

Hvad betyder den fundne udtryk noget specielt og felixs fald ?

Vedhæftet fil:Udklip.PNG

Skriv et svar til: Maksimale hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.