Matematik

Hvorfor er (1 +√3)(2−√2) = 2−√2+2√3−√3√2

02. februar 2014 af maxrimmer (Slettet) - Niveau: 7. klasse

Jeg vil gerne lige vide hvordan man regner paranteser med kvadratrod og normale tal i


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. februar 2014 af Therk

Når du ganger paranteser sammen, skal du gange hvert produkt i den første parantes med hvert produkt i den anden parantes og lægge dem sammen.

Eksempel: (1+2)·(3+4):

1·3

1·4

2·3

2·4

Læg de fire led sammen. Så det giver 1·3 + 1·4 + 2·3 + 2·4. Det ændrer ikke på noget, at der er kvadratrødder med, men husk, at √(2·3) = √(2)·√(3)


Skriv et svar til: Hvorfor er (1 +√3)(2−√2) = 2−√2+2√3−√3√2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.