Matematik

differentiering af cosh^-1(x/3)

02. februar 2014 af Ibo199 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej 

jeg er igang med følgende opgave:

Differentier cosh-1(x/3). Hvad er monotoni-forholdene for cosh−1(x)?

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)


Svar #2
02. februar 2014 af Ibo199 (Slettet)

Men i linket differentieres udtrykket cosh^-1(x) og ikke cosh^-1(x/3) eller er det fordi det er det samme?


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er ikke det samme. Man benytter så udtrykket for differentiation af en sammensat funktion:

(cosh-1(x/3))' = (cosh-1)'(x/3) ·(x/3)' .

Det vanskelige i opgaven består vel i at finde den afledede for cosh-1(x).


Svar #4
03. februar 2014 af Ibo199 (Slettet)

mange tak for hjælpen :) Har faktisk et spørgsmål mere :) 

Hvordan skal jeg bestemme følgende udtryk uden at jeg bruger lommerregneren: 

sin-1(sin(7pi/6)

jeg har bruge følgende regel til de andre opgaver fx:

f(g(x))=x

eks opgave

sin(sin-1(-0,75)) 

ifølge reglen vil den den give:

sin(sin-1(-0,75))= -0,75

I vores tilfælde kan reglen ikke bruges. Hvordan gør jeg så for at bestemme udtrykket?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at sin() og sin-1() er hinandens inverse funktioner. Man skal dog lige sørge for, at argumentet til sinusfunktionen er i det rigtige interval

sin-1(sin(7π/6)) = sin-1(sin(π-(7π/6))) = sin-1(sin(-π/6)) = -π/6


Skriv et svar til: differentiering af cosh^-1(x/3)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.