Matematik

Matematik haster:(

02. februar 2014 af Martin67 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

hej, nogen der kan viser hvordan jeg differentier cos-1(x/3) og monotoni forholdene.?

Differentier cosh−1(x/3). Hvad er monotoni-forholdene for cosh−1(x)?

det vil være stort hjælp, på forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

y = cosh(x) = (ex + e-x)/2 , dvs

(ex)2 - 2y·ex +1 = 0 , hvoraf

ex = y ±√(y2 -1) , hvor man benytter + , så

cosh-1(x) = ln(x + √(x2-1)) , x ≥ 1 .

Heraf fås

d/dx(cosh-1(x)) = (1 + x/√(x2-1))/(x + √(x2-1)) = 1/√(x2-1) .


Svar #2
02. februar 2014 af Martin67 (Slettet)

man  hvad er forholdene for cos^-(x)?


Brugbart svar (1)

Svar #3
02. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Benyt formlen for differentiation af invers funktion:

d/dx(cos-1(x)) = 1/cos'(cos-1(x)) = -1/sin(cos-1(x)) = -1/√(1 - cos2(cos-1(x))) = -1/√(1 - x2) , |x| < 1 .


Svar #4
02. februar 2014 af Martin67 (Slettet)

tusind tak for hjælpen Andersen


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af mathon

#0  og  #1
        eller noteret

                               y = cosh-1(x)        x ≥ 1

                               cosh(y) = x                                         som differentieres mht x

                               d(cosh(y))/dx = sinh(y)•(dy/dx) = 1
                       
                                                  1                    1                    1              
                               (dy/dx) = ---------- = ------------------- = ----------    x > 1
                                               sinh(y)     √(cosh2(y) -1)     √(x2-1)

                              


                           


Skriv et svar til: Matematik haster:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.