Matematik

Trekanter ):

03. februar 2014 af Nikolaa (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har virkelig brug for hjælp til denne opgave. Og jeg har intet forstan på det ):
MANGE TAK !! <3

Figuren viser en trekant ABC, hvor BH er højden fra B.

                             Det oplyses at vinklen C = 21o, og AB = 16,2 og BH = 9,5.

1) Bestem vinklen A.
2 )Bestem AC.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2014 af mathon

1)

     To løsninger:
                             sin(A1) = sin(180°-A1) = (9,5/16,2)

                                  A1 = sin-1(9,5/16,2) = 35,9°

                                  A2 = 180°- 35,9° = 144,1°


Svar #2
03. februar 2014 af Nikolaa (Slettet)

Hvad for en er den rigtigt så?
Jeg har selv udregnet den hvr jeg fik 35,9 ved hjælp af denne formel:
A1 = sin-1(9,5/16,2) = 35,9° ..

Så den er den vi bruger!! :D

Kan du hjælpe med med Nr. 2 også?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af mathon

                             Begge løsninger er rigtige.


Svar #4
03. februar 2014 af Nikolaa (Slettet)

Men jeg skal bare vælge den ene læsning så?
Kan du hjælpe med opgave nr 2 (: ?


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. februar 2014 af mathon

2)
         for A = 35,9°
                                      b = sin(21°+35,9°) • 16,2/sin(21°)

         for A = 144,1°
                                      b = sin(21°+ 144,1°) • 16,2/sin(21°)                   da sin(180°-V) = sin(V)


Skriv et svar til: Trekanter ):

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.