Matematik

Matematik - Computerchips

03. februar 2014 af keskobar (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej håbede i kunne hjælpe mig lidt med denne opgave, det er den sidste jeg mangler, og forstår den godt, men kan bare ikke finde ud af den... :-)

Problemformulering: Hvordan kan eksponentielle sammenhænge bruges til at se sammenhænge med fortiden og til at fortælle om livets opståen?

Opgave 1. Computerchips
I artiklen tages udgangspunkt i udviklingen indenfor computerchips. Her fortælles, at antallet af transistorer på en computerchip fordobles hver andet år.
Følgende oplysning kan man finde på http://en.wikipedia.org/wiki/Transistor_count:
Intel 8-Core Itanium Poulson fra 2012 har 3,100,000,000 transistorer på chippen.

a) Benyt ovenstående oplysninger til at beregne, hvornår der kun var en transistor på en computerchip, og sammenlign med delkonklusionen i artiklen.


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Opstil en eksponentiel model f(t) = b · at med fordoblingstiden T2 = 2 år og med værdien 3,100,000,000 for t svarende til året 2012. Løs derefter ligningen f(t) = 1 . Lad her t være antal år efter 2012.


Svar #2
03. februar 2014 af keskobar (Slettet)

Men det år der kun var 1 transistor er jo lang tid før 2012?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, netop. Man finder så en negativ løsning t0 til ligningen f(t) = 1. Det søgte år er så 2012 + t0 .


Svar #4
03. februar 2014 af keskobar (Slettet)

Mange tak for det! :)


Svar #5
04. februar 2014 af keskobar (Slettet)

#3

Hvordan finder man a?
a = x- x√ y2/y1

Vi kender kun x2 = 2012 
 og y2 = 3.100.000.000
og y1 = 1?


Skriv et svar til: Matematik - Computerchips

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.