Matematik

Omvendt proptional

03. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

Tegn grafen for funktionen med regneforskriften

y= 2,4 * 1: med x 

Hvordan gør jeg det ????jeg er ikke helt god til det med at tegne grafer.

Tak for hjælpen på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvad menes der overhovedet med

y= 2,4 * 1: med x

?


Svar #2
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

altså det er 1 delt med x...:) så meget ved jeg 


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du mener altså

y = 2,4 · (1/x)  ?

Beregn sammenhørende værdier af x og y og indtegn punkterne i et koordinatsystem.


Svar #4
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ja jeg tror det er det du skriver der....Men hvordan kan vi tegne en graf for den regneforskrift?

Hvordan kan man beregne værdier af x og y???altså via et sildeben?

Men ved ikke hvordan man tegne sildeben når det er et kommatal:) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

Vælg forskellige værdier for x og beregn de tilhørende værdier for y.

y = 2,4 / x .


Svar #6
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Så jeg skal vælge nogle værdier for x selv? og sætte det ind i sildeben også sige 2,4 delt med f.eks. 2? ikke


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#6

Jo. Vælg mange værdier af x, 7 - 10 stykker.


Svar #8
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Er det ikke nok med 4? f.eks bare 1 2 3 og 4 ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#8

Der er ikke tale om en ret linie, så det vil være godt med nogle flere punkter.


Svar #10
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

OK:) hvis man tager første x værdi som 1 vil y så give 2,4? fordi man dividerer med 1?


Brugbart svar (0)

Svar #11
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#10

Ja, det er korrekt. For hvert sæt (x,y) dividerer man 2,4 med x-værdien for at finde y-værdien.


Svar #12
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Ok mange tak :)


Svar #13
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

KAN JEG SPØRGER OM DET BARE BLIVER EN BUET LINJE?


Brugbart svar (0)

Svar #14
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#13

Ja, det bliver en del af en hyperbelgren.


Svar #15
03. februar 2014 af HFNU (Slettet)

1000 TAK ....Hvis man skal angive proportionalitetsfaktoreren for denne forskrift? hvad gør man så


Brugbart svar (0)

Svar #16
03. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Den aflæser man af forskriften. Det er konstanten 2,4 .


Skriv et svar til: Omvendt proptional

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.