Fysik

Hastighed og accelration

04. februar 2014 af Haxxeren - Niveau: B-niveau

Hej,

Hvordan kan det være, at accelerationen er positiv, når hastigheden er negativ?

Der står i lærebogen: "Note that the acceleration would be positive if the particle had a negative velocity which was becoming less negative"

Det hænger ikke sammen med a = dv/dt. Gør det?

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. februar 2014 af SuneChr

Lad hastighederne  v1 < v2 < 0

Vi har da    


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#0

Accelerationen beskriver ændringen i hastigheden. Hvis hastigheden er negativ og bliver mindre negativ, er ændringen i hastigheden positiv.


Svar #3
04. februar 2014 af Haxxeren

#1 - #2

Tak for det.

En sidste ting:

Vi ved, at: a = dv/dt og v = ds/dt. Hvordan kan man så komme frem til, at v dv = a ds? Kan man det, hvis man eliminerer tidsfaktoren?


Brugbart svar (0)

Svar #4
04. februar 2014 af SuneChr

# 3
Man opnår blot en konstatering af, at hastighedsændring forholder sig til vejændring som acceleration til hastighed         dv / ds  =  a / v


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Man har så

a = dv/dt = (dv/ds)·(ds/dt) = (dv/ds)·v , så

a ds = v dv


Svar #6
04. februar 2014 af Haxxeren

Tak. :-)
 


Skriv et svar til: Hastighed og accelration

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.