Matematik

(9-3x) : 3 = -10x + 21

05. februar 2014 af lottebc1 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg er kommet frem til :

9 : 3 - 3x : 3 = -10x + 21

3 - x = -10x + 21

21 - 3 = -10x + x

18 = -9x

x = -2

Jeg ved at dette er forkert for kan ikke få ligningen til at gå op hvis jeg ganger med de -2 .
Hvad er fejlen ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af mathon

                      (9 - 3x) : 3 = -10x + 21

                      (3 - x) = -10x + 21

                      3 - x = -10x + 21

                      9x =18

                      x = 2


Svar #2
05. februar 2014 af lottebc1 (Slettet)

jamen hvordan er du kommet frem til 9x ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man lægger 10x til på hver side af lighedstegnet.


Skriv et svar til: (9-3x) : 3 = -10x + 21

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.