Matematik

Trekantsberegning HURTIGT HJÆLP TAK

05. februar 2014 af Larsen555 (Slettet) - Niveau: B-niveau

De kendte størrelser i trekant ABC fremgår herunder:
 

A = 50°

B = ?

C = ?

a = ? (13,79)
b = 12 

c = 18

A) Beregn længden af side a. 

B) Beregn størrelsen af Vinkel <B.

Størst hjælp til beregning af vinkel B tak!! Har regnet "side a" ud til 13,79. Kan ikke huske om hvilken formel, som skal benyttes :/ Gerne hurtig hjælp!
Tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Bokkiesundstrup (Slettet)

er det en retvinklet trekant der er tale om? 


Svar #2
05. februar 2014 af Larsen555 (Slettet)

Vilkårlig trekant :)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. februar 2014 af mathon

                               a2 + c2 - b2
               cos(B) = ----------------
                                 2 · a · c


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2014 af Bokkiesundstrup (Slettet)

cos(b)*c=a

cos(b)=a/c

cos^-1 =a/c 


Svar #5
05. februar 2014 af Larsen555 (Slettet)

               13,79+ 18- 122      

cos(B) = ---------------------------       =   -17357.6759 *-1 = √17357.6759 = 131,7485328

                2 * 13,79 * 18

???


Brugbart svar (0)

Svar #6
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

I trekanten er oplyst vinkel A samt de to hosliggende sider b og c. Man finder så siden a ved at benytte en cosinusrelation:

a2 = b2 + c2 - 2·b·c·cos(A) = 122 + 182 - 2·12·18·cos(50º) , hvoraf

a = 13,7955

Man kan så bestemme vinkel B ved at benytte en cosinusrelation:

cos(B) = (a2+ c2 - b2) / (2·a·c) = 0,745645 , hvoraf B = 41,785º


Skriv et svar til: Trekantsberegning HURTIGT HJÆLP TAK

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.