Matematik

Vis at polynomiet p(x)=2x^4-3x^3-3x^2+2x har roden -1.

05. februar 2014 af fijona (Slettet) - Niveau: B-niveau

???


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. februar 2014 af Drunkmunky (Slettet)

Du skal vise, at -1 er en rod til p(x). Mao. skal du vise at p(-1)=0.

Du har ved udregning, at

p(-1)=2+3-3-2=0

Altså er -1 rod til p(x).


Svar #2
05. februar 2014 af fijona (Slettet)

skal -1 bare sættes p=(-1)=0 e de reulatet?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man viser, at et tal x0 er en rod i et polynomium p(x) ved at vise, at p(x0) = 0.

Man skal altså her vise, at p(-1) = 0. Da man kender polynomiet p(x), gøres dette ved indsættelse og udregning som vist i #1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Generelt gælder der følgende om polynomier:

Hvis (og kun hvis) summen af polynomiets koefficienter er lig med 0, har polynomiet x = 1 som rod.

Hvis (og kun hvis) summen af koefficienterne til leddene af de lige grader er lig med summen af koefficienterne til leddene af de ulige grader, har polynomiet x = -1 som rod.


Skriv et svar til: Vis at polynomiet p(x)=2x^4-3x^3-3x^2+2x har roden -1.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.