Matematik

løs ligning 1/4*x^2=200

09. februar 2014 af lp4654 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

En formel til at løse denne ligning 1/4*x^2=200


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. februar 2014 af mathon


                           (1/4)•x2 = 200                             gang med 4

                           x2 = 800    

                           x = ±√(800) = ±20√(2)    


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. februar 2014 af Wismar (Slettet)

Der er ikke rigtig nogen "formel" til at løse en ligning, men.. 

1/4*x^2=200        <------------ 1/4 står som gange, for at få den væk divideres 1/4 på den anden side. 

x^2 = 200 divideret med1/4      

x^2= Kvadratroden af 200 divideret med 1/4 <---Når noget er opløftet til 2 (fx x^2) så skal man tage kvadratroden, på begge sider. I dette tilfælde bliver x^2 til x og kvadratroden af 200 divideret med 1/4 bliver til 28,28

x = 28,28

Håber det hjalp, bare husk hver gang et tal står som gange, så skal du dividere det på den anden side, og ligeledes hvis der stod plus, så skal du minusse på den anden side. 

2x+5 = 15

2x = 15 - 5

2x = 10 divideret med 2 

x = 5

Igen håber det hjalp, 

Ps. Kvadratroden er det modsatte af når noget står i 2. (^2) 


Skriv et svar til: løs ligning 1/4*x^2=200

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.