Fysik

Hjælp til fysik-aflevering (bølger, ordener osv.)

10. februar 2014 af Tyuiop (Slettet) - Niveau: C-niveau

Vi har lavet et forsøg i fysik hvor en laser lyser på en cd og reflekterer stråler tilbage. Herefter skulle vi måle hvor langt der var mellem de forskellige ordener, fra 0'te orden til n'te orden. Jeg skal nu lave en rapport om dette, men er gået i stå ved min databehandling, hvor jeg skal udfylde et skema. Jeg har vedlagt et dokument med opgaven og målingerne - håber nogen kan hjælpe!

Vedhæftet fil: Databehandling.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af mathon

Tegn en skitse for at få overblik:

                                             xn              n · λ
                       sin(θn) = ---------------- = --------
                                       √(xn2 + a2)         d


Svar #2
10. februar 2014 af Tyuiop (Slettet)

Men jeg forstår bare ikke hvad det er jeg skal sætte ind i ligningen eller hvad jeg får ud af det?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. februar 2014 af peter lind

Du skal sætte de målte værdier for xi, θi a, n samt λ ind i ligningen og bruge det tilmat beregne d. Det skal du så sammenligne med tabelværdien


Brugbart svar (1)

Svar #4
11. februar 2014 af mathon

                                 n · λ · √(xn2 + a2)       n · λ
                          d = ------------------------ = ---------
                                             xn                 sin(θn)
                               
                                 


Svar #5
15. februar 2014 af Tyuiop (Slettet)

Tak for hjælpen!

Men hvad menes der helt præcist med ''Sammenlign med tabelværdierne 1600 nm for CD.'' - altså, er 1600 nm facit for rilleafstanden på en CD, som jeg så skal sammenligne med mit eget resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. februar 2014 af peter lind

ja


Skriv et svar til: Hjælp til fysik-aflevering (bølger, ordener osv.)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.