Matematik

Ligning til kuglensligning

10. februar 2014 af RHNorskov (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg har fået oplyst følgende ligning:

(x^2+y^2+z^2/9)-9=0

Og jeg skal besvare hvad centrum og radius er.

Tænker at skrive den om til at passe kuglens ligning men ikke helt regne ud hvordan.


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. februar 2014 af mathon

skal der stå

            x2 + y2 + z2
           --------------- - 9 = 0  ??
                    9


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. februar 2014 af mathon

Hvis det er tilfældet,
har du

                          x2 + y2 + z2 = 92     
eller
                          (x-0)2 + (y-0)2 + (z-0)2 = 92     
                         


Skriv et svar til: Ligning til kuglensligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.