Matematik

Eksponentiel funktion

13. februar 2014 af helenahansen1 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg har fået denne opgave stillet: 

Omskriv følgende funktioner til b*ax:

f(x)= 20*e0,3x

g(x)= 20*e-0,3x 

Nogen der kan hjælpe? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at

ekx = (ek)x = ax , med a = ek .


Svar #2
13. februar 2014 af helenahansen1 (Slettet)

#1 Er der mulighed for, at du evt. kan uddybe det lidt? :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det skal du jo så benytte på de viste funktioner.

f(x) = 20·e0,3x = 20·(e0,3)x = ...


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. februar 2014 af SuneChr

Der gælder
ax  =  ex·ln a


Brugbart svar (0)

Svar #5
13. februar 2014 af mathon

#2

          Det drejer sig om potenssætningen

                   (ap)q  =  ap·q        brugt fra højre mod venstre

                    ap·q  =  (ap)q

.

                          ek·x = (ek)x
specifikt
                    e0,3·x = (e0,3)x  = 1,34986x

så   
                    f(x) = 20·e0,3x = 20·1,34986x


Skriv et svar til: Eksponentiel funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.