Matematik

x værdierne

13. februar 2014 af OnceUponATime (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej jeg skal finde x værdierne til disse y-værdier: 10 og 30.

Og det skal jeg gøre ved hjælp af logaritmer.

Min eksponentielle funktion er 

f(x)= 20*6,0x

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af mathon

                         y = 20·6,0x

                         (y/20) = 6,0x

                         log(y/20) = log(6,0)·x

                         x = log(y/20) / log(6,0)


Svar #2
13. februar 2014 af OnceUponATime (Slettet)

#1 jamen kan jeg ikke ligeledes gøre sådan her:

log(y)=log(20*6,0x)

log(y)/log(20*6,0)=x

men det giver et andet facit?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er en forkert fremgangsmåde. Man har jo

log(20·6,0x) = log(20) + x·log(6,0) = log(y)


Skriv et svar til: x værdierne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.