Matematik

Hjælp til procentvis fald (eksponentialfunktion)

13. februar 2014 af Alfredjns (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har fået denne funktion:

f(x)=1,5676 \cdot 1,650^x

Herunder har jeg fået oplyst at f(x) er antal sneglearter og x er logaritmen til søens areal, på baggrund af dette skal jeg beregne det procentvise fald i antal arter af ferskvandssnegle, hvis søens areal halveres.

Er der nogen der kan forklare mig, hvordan jeg skal gøre dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. februar 2014 af peter lind

x = ln(A)  ln(A/2) = Ln(A) -ln(2)


Svar #2
13. februar 2014 af Alfredjns (Slettet)

#1

x = ln(A)  ln(A/2) = Ln(A) -ln(2)

Skal man så sige

ln(1,650)-ln(2) =-0,19

Dvs. der er 19 % eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Hvis x1 = log(A), og x2 = log(A/2) = log(A) - log(2) = x1 - log(2) , er

f(x2) = 1,5676·1,650x1-log(2) = f(x1)/1,650log(2) ,

(f(x2) - f(x1))/f(x1) = 1/1,650log(2) - 1 ≈ -14%


Skriv et svar til: Hjælp til procentvis fald (eksponentialfunktion)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.