Fysik

Fysik hjælp guitar

14. februar 2014 af Anne12 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej kan du hjælpe mig med en opgave?

En guitarstreng med længden 71 cm svinger med frekvensen 330 Hz.

1. Beregn frekvensen der udsendes, hvis guitarstrengen trykkes ned ved 12. bånd og derved halveres. jeg har meget svært ved at finde en formel Jeg håber du vil hjælpe.. tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Når bølgelængden halveres, fordobles frekvensen.


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. februar 2014 af mathon

#1 i detaljer:   

           λ0/2 = L

                     grundtonen:    λ0 = 2L       

                     1. overtone     λ1 = L     

                                                              λ1 • f1  =  v  =  λ0 • f0

                                                              f1  = (λ0 / λ1) • f0

                                                              f1  = (2L / L) • f0  = 2 • f0 = 2 • (330 Hz) = 660 Hz

                                                             

                  
                                           

                            


Svar #3
16. februar 2014 af Anne12 (Slettet)

hvad så når man forkorter længden til 63 cm?


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. februar 2014 af mathon

                                             L2 • f2  =  L1 • f1

                                             f2 = (L1/L2) • f1                                           

                                             f2 = (71/63) • (330 Hz)                                           


Skriv et svar til: Fysik hjælp guitar

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.