Matematik

Isolering af x, med brøker i ligningen

15. februar 2014 af jomc (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej. Har fået nogle ligninger jeg hvor jeg skal løse dem i hånden. Skal somsagt finde x. En af opgaverne lyder sådan:         1/x +2x = 3         den skal løses i hånden, derfor er jeg usikker på hvad jeg skal gøre. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. februar 2014 af mathon


               1
              ---- + 2x = 3                x ≠ 0                  multiplicer med x
               x

             1+ 2x2 = 3x       

             2x2 - 3x  + 1 = 0 …
              


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. februar 2014 af LeonhardEuler

Du kan såfremt "se" en løsning til denne ligning.

1/x + 2x = 3






2x = 3 - 1/x

Du ved næsten med sikkerhed at ligningen vil give et heltalligt løsning, da den skal løses i hånden. Og her kan enhver se den ene løsning: 1.

Dermed har du.
(x - 1)(x - 0,5) = 0

Skriv et svar til: Isolering af x, med brøker i ligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.