Matematik

Cirkeldiagram - Hjælp?

16. februar 2014 af Jessielicious (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Bonjour!

Jeg har brug for jeres hjælp med at lave et cirkeldiagram da jeg har glemt hvordan man gør ..

F.eks.

A 17423 Kr

B 6092 Kr

E 2926 Kr

F 1149 Kr

F 439 Kr

I alt = 28029 Kr

(Ja det er meningen at jeg har skrevet dem sådan)

Hvad skal man så? Så kan jeg ikke huske mere ..

Jeg har vildt meget brug for jeres hjælp, det betyder ikke at i skal lave det hele for mig men i kunne starte med at lave f.eks. A'eren for at vise hvordan man gør!

Mange tak for jeres hjælp.

-Jess


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. februar 2014 af Mobbi1999 (Slettet)

F.eks hvis vi tog A

Så siger man; 17423 : 28029 * 100 = 62,16 %

Man dividere pga. for at finde hvad A'eren er i forhold til alle andre. Som du så skal vise på cirkel diagrammet. Man ganger med 100 fordi, man skal finde det i procent.

Derefter ganger man procenten altså ( 62,16 ) med 3,6. Fordi i en cirkel er 1 % 3,6 grader. Og en cirkel har 360 grader. Man får så derefter 62,16 % * 3,6 = 223,76 grader.

Det skal du så gøre ved alle andre.


Svar #2
16. februar 2014 af Jessielicious (Slettet)

#1

F.eks hvis vi tog A

Så siger man; 17423 : 28029 * 100 = 62,16 %

Man dividere pga. for at finde hvad A'eren er i forhold til alle andre. Som du så skal vise på cirkel diagrammet. Man ganger med 100 fordi, man skal finde det i procent.

Derefter ganger man procenten altså ( 62,16 ) med 3,6. Fordi i en cirkel er 1 % 3,6 grader. Og en cirkel har 360 grader. Man får så derefter 62,16 % * 3,6 = 223,76 grader.

Det skal du så gøre ved alle andre.

Mange tak for hjælpen!


Skriv et svar til: Cirkeldiagram - Hjælp?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.