Matematik

ligning

17. februar 2014 af nejjegerej (Slettet) - Niveau: 8. klasse

x:4=13   x=

x ''i tredje'' +5=32   x=

please please hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

1) Gang ligningen med 4.

2) Isoler x3 og uddrag så kubikroden på hver side.


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. februar 2014 af mathon


                      x
                     --- = 13                             multiplicer med 4
                      4

                      x • 4
                     ------- = 13 • 4                           
                        4

                      x = 52


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. februar 2014 af PeterValberg

x/4 = 13         multiplicer begge sider med 4 :-)

x3 + 5 = 32    subtraher 5 på begge sider
x3 = 27          bestem den tredje rod af 27
x= 3√27         
x = 3              idet 33 = 3·3·3 = 27

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. februar 2014 af mathon

                         x3 + 5 = 32                              subtraher 5

                         x3 + 5 - 5 = 32 - 5

                         x3 = 27 = 33

                         x = 3


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.