Fysik

styrke

18. februar 2014 af Lone110 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej SP håber i kan hjælpe med den her opgave i Fysik

http://postimg.org/image/9udi03txb/ 

jeg takker på forhånd :D

Lone


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. februar 2014 af peter lind

a) Kræfter: tyngdekraften. Reaktion fra vejen. reaktion fra tilkoblingen

b) Summen af kræfterne skal være 0 og summen af drejningsmomentet omkring tyngdepunktet skal være 0


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0:   Du kan anvende samme metode som i din tidligere opgave:

http://tinypic.com/r/fmjh8p/8

vedhæftet  https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1445603

. . . blot er personen på 74kg udskiftet med tyngdepunktet på en campingvogn (1000kg), og personen/tyngdepunktet er rykket ind mellem punkterne A og B ( pas på fortegn ).


Svar #3
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

Fky = 1000 kg * 9,82  = -9820N

y: -9820 + 0 + Fky = 0 <=> Fky = 9820N 

Fa = 2900*Fa+(2900+100)*9820N=-10158N

Fb = Fa + Fky = -338N

Fb+Fa+Fky = 0

men det passer ikke fordi Fa er negativ, og det samme med Fb, og til sammen er de større end Fky


Brugbart svar (1)

Svar #4
18. februar 2014 af peter lind

Jeg ved ikke hvad du mener med Fky. Du har den både som positiv og negativ. Det du skal have fat i er tyngdekraften. Den peger nedad og er størrelsesmæssigt det samme som Fky.

. Hvis du regner med tyngdekraften er positiv nedad skal kræfterne fra vejen og fra anhængertrækket være negativ
 


Svar #5
18. februar 2014 af Lone110 (Slettet)

okay 

Fky = 1000 kg * 9,82  = 9820N

men kræfterne fra vejen og anhængertrækket  er negative 

Fa = 2900*Fa+(2900+100)*9820N=-10158N

Fb = Fa + Fky = -338N

men synes bare når jeg adder dem så for jeg ikke 0 er det fordi jeg er har regnet forkert ?


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. februar 2014 af peter lind

Jeg er ikke helt sikker på dine betegnelser. Tyngdekraften skal være lig med kræfterne fra anhængertrækket+kræfterne fra vejen vial hjulet. De er dog modsat rettede, så når det er for de numeriske værdier.
 


Brugbart svar (0)

Svar #7
18. februar 2014 af hesch (Slettet)

#0: Kald kræfterne (positiv nedad):

Fa= kraft fra trækkrog.

FT = tyngdekraft fra tyngdepunktet.    ( Beregn kraft i N )

Fb = kraft fra hjul.

Summen af kræfter = 0     (campingvognen synker ikke ned i jorden eller flyver):

1)  Fa + FT + Fb = 0   => Fa + Fb = -FT

Hjul(leje) kan ikke overføre et moment:

2) FT* 100mm + Fa* 3000mm = 0            ( ∑ kraft*arm = 0, campingvognen tipper ikke )

To ligninger med to ubekendte.


Skriv et svar til: styrke

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.