Debat

Skolen leger med personers liv

18. februar 2014 af Stats

Hejsa.
Idag oplevede jeg det mest suplime i hele mit liv. Jeg har været på prøveperiode siden d. 9.10 til nu. Idag skulle jeg have at vide hvordan min prøveperiode gik.

De var ikke specielt imponeret. Jeg have et fravær på 17.1% sagde de. Jeg spurgte om det var fordi at deres system har taget fra HTX med (Går på HHX nu). MEN NEJ sagde de, og svarede såfremt med nogle ekstra kriterier som jeg skulle udfylde for at ikke komme på prøveperiode igen, og dette skulle evalueres til Maj. Nemlig.

• Aflevere alle opgaver
• Ikke have én fraværs dag i resten af året, og hvis det var at jeg havde fraværs dag, så skulle jeg have en         lægeerklering som jeg selv skulle betale.

Jeg har et snit på 7.1... Jeg spurgte igen om de var sikre på mit fravær, og igen svarede de, at systemet ikke laver fejl.

Og kraftedermame mand! Jeg undersøgte om det var rigtigt, og henviste mig til en anden vejleder. Efter en 10 minutters snak fik vi en afklaring, og JA, systemet har taget alle mine fraværs dage fra HTX med i min prøve periode, og når man tog dem fra, ja, så havde jeg en fraværs procent på 8.4%

Nu har jeg vist dem tallende, og de vil nu reevaluere min "Dom"

Men ikke så meget som et undskyld, i deres uduelighed som ledende og administrerende personer! Fanme så.

Jeg har enda forklaret dem at jeg har sagt mit arbejde op pga. skole!

Er der andre der har prøvet noget lign. og såfremt, hvad mener i om behandlingen man fik????

Mine konsekvenserne ved at blive smidt ud af skolen er: ingen bolig, ingen penge.


Svar #1
18. februar 2014 af Stats

Kapitalister!!!! De har kun dollar tegn for øjnene!!!!
De er et rædsel for samfundet!

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #2
18. februar 2014 af Therk

Omend jeg er enig med dig, og føler med din ærgerlige sag, så synes jeg, det er helt malplaceret, at du kalder dem kapitalister. Gymnasier får penge for studerende, som færdiggør uddannelsen, og ikke omvendt, og derfor må incitamentet for en kapitalist være at få så mange igennem som muligt - egnede eller ej.

Selvom det er surt, så vil mit bedste råd nok være, at du skal forholde dig sagligt. Ingen kan lide at blive råbt ad, hånliggjort el.lign. - heller ikke skolens ledelse, og det gør kun din sag sværere, hvis du giver dem grunde til ikke at bryde sig om dig.

Du bliver også nødt til at se sagen fra deres side. Det er ikke okay, at de medregner dit fravær på HTX, hvis de ikke skal gøre det, men der må også være nogle konsekvenser for et højt fravær - det er ikke skolen, som er blevet væk. 8,4% er desværre ikke et lavt fravær.

Vi må alle engang i mellem betale for dumheder, vi tidligere har begået. Det er åndssvagt, men ikke desto mindre er det sådan det forholder sig. Op på hesten. Brug det som motivation til at komme videre. Én dag ad gangen. Fokuser på de ting, du kan gøre noget ved og ignorér (så vidt muligt) resten og tag ansvar for dine handlinger. Det gør det nemmere. Promise.


Brugbart svar (1)

Svar #3
24. februar 2014 af ShinobiNoKami (Slettet)

Hold kæft hvor er du sløv, hvis du ikke kan holde en fraværsprocent på under 8,4%. Jeg håber inderligt på, at du bliver smidt ud, så staten (gymnasierne), ikke spilder flere penge på dig.


Svar #4
25. februar 2014 af Stats

Hejsa.

ShinobiNoKami, hvordan kan du udtale dig om det er sløvt når du ikke kender til hvordan fraværet er kommet derop? Kan ikke se hvorfor du ikke kan forholde dig objektivt til tingene.

Syntes du ikke lige det er grovt nok, at ligefrem smide en ud pga 8,4%? Man kan sige det samme om udlændinge som ikke må smides hjem, selvom de har begået hård kriminalitet, bare fordi de er truet med døden, hvis de vender tilbage til deres land???

Dine grove udtalelse er for meget, og kan ikke se hvordan du vil kunne komme til yde på arbejdsmarkedet med din "Lige ud af posen" holdning. Du vil sikkert i sidste ende være den som koster mest af os to!

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #5
25. februar 2014 af Therk

Jeg synes, det er ærgerligt, at trådstarter giver respons på #3, men ikke #2.

Og jeg mener bestemt ikke, at der kan drages analogi mellem udsmidning fra et gymnasie grundet fravær og udvisning af udlændinge, hvis liv trues ved sådanne.


Svar #6
25. februar 2014 af Stats

#5

Therk. Det må du undskylde.. Men jeg blev faktisk glad for dit svar du skrev. Jeg har såmænd også taget imod dine råd.

Det jeg referere til i #4... Det kan selvfølgelig ikke sammenlignes, og jeg skrev nok også indlæget lidt for hastigt

View Full Size Image

Okay … så lad mig fortælle dig om forskellen!

Danny Abdalla koster samfundet 19.000 kroner i døgnet!
Danny Abdalla er udvist fra Danmark på grund af vold, afpresning og narkokriminalitet. Men han er her stadigvæk, for myndighederne kan ikke sende ham ud, da han risikerer at blive dræbt, hvis han bliver sendt hjem til Libanon!

Han blev udvist efter otte års fængsel - men er nu på såkaldt tålt ophold med krav om overnatning i Center Sandholm. Her har han dog fortsat kriminaliteten med blandt andet røveri og besiddelse af en skarpladt pistol.

Frygten for ham er derfor så stor, at der konstant er to vagter til at beskytte personale og de andre beboere. Det koster samfundet 19.000 kroner i døgnet og samlet set, har ordningen med de to vagter indtil videre kostet cirka 2,5 millioner kroner siden januar i år.

11-årige Yasmin Ahadi går i 4. A på Vestre Skole i Middelfart
Familien blev splittet under flugten fra Afghanistan, som begyndte tilbage i 2008 og førte dem over Grækenland og Tyrkiet. Da moderen, som dengang var gravid, og de to piger nåede til Danmark efter en lang og udmattende rejse, fik de bevilget humanitær opholdstilladelse. Det gjorde de, fordi det er livsfarligt for kvinder i Afghanistan at være uden mandlige ledsagere.

Den 11-årige Yasmin Ahadi, hendes lillesøster og mor åndede ellers lettet op, da de fik beskeden om, at Yasmins far og lillebror var fundet i live i Grækenland. Men da faderen og lillebroderen nu mange år senere kunne genforenes med resten af familien i Danmark, vendte lykken.

Dermed forsvandt nemlig grundlaget for deres humanitære opholdstilladelse, har myndighederne bestemt!

Altså skal familien udvises af Danmark og sendes til Afghanistan.

Den tanke har lagt Yasmins liv i ruiner ”Jeg må jo ikke komme ud alene, og jeg skal have tørklæde på. Jeg må heller ikke gå i skole” lyder det forfærdet fra 11-årige Yasmin, der er velintegreret og afholdt i 4. A på Vestre Skole i Middelfart.

Hendes lærere og skoleinspektøren kalder det en grusom tanke, at Yasmin skal sendes til Afghanistan. Og klassekammeraterne i 4. A har skrevet til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for at bede om nåde for Yasmin. Men hidtil uden resultat, og alle er i fuld gang med at ”vaske hænder ved håndvasken” … 

Kan du se forskellen nu?

Hvorfor er det at landets politikere gang på gang ikke magter, at gøre en positiv forskel? Hvornår vil landets politikere have mod til at efterleve egne mantra ”mennesket før systemet”? Det er så helt utroligt, at man ikke magter at finde den balance, hvor menneskers skæbne her i landet bliver prioriteret fornuftigt.

Vi har en hårdkogt kriminel, som koster samfundet 19.000 kroner i døgnet. Som gang på gang har udført grov kriminalitet … og ham KAN vi ikke sende ud af landet. Men til gengæld KAN vi godt sende en 11-årige pige tilbage til Afghanistan, fordi ingen magter at udfordre vores egne regler.

På moderne og nutidigt dansk er det vist f**ked up latterligt … tag jer sammen, og gør dog noget - i begge sager - I KAN godt !!!

- - -

Mvh Dennis Svensson


Brugbart svar (1)

Svar #7
27. februar 2014 af hesch (Slettet)

#6:  Så pyt, for en gangs skyld:    Brugbart svar ( 1 )

( kunne ikke give et point på anden måde )         :)


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. februar 2014 af Savior123 (Slettet)

Man har i flere tilfælder set lærer lege med elevens fremtid, og det sker ofte meget. Synes det er komplet latterligt... 


Brugbart svar (1)

Svar #9
27. februar 2014 af c7j11 (Slettet)

Jeg har været ude for, at da jeg gerne ville gå 2g på STX om pga. dårlige eksamenskarakter, men måtte ikke af rektor, da han synes, at mine karaktererer (gennemsnit or whatever) er for gode. Men det er jo MIN fremtid og ikke HANS. Jeg forstod virkelig ikke hvorfor jeg ikke måtte, da jeg pga. de dårlige karakterer ligeså godt kunne vinke farvel til mit drømmestudie med høj snit. Øv øv. 

Der er ikke så meget at gøre, de tjener penge på at man får en studentereksamen ligegyldigt snit. Man må bare tage tingene som det kommer og gøre sit bedste!


Brugbart svar (1)

Svar #10
27. februar 2014 af Savior123 (Slettet)

#9 Det er jo latterligt. Man skulle nærmest køre en sag om dette. Elever bliver snydt for deres fremtid. Det er også derfor Danmark hænger bagud i forhold til andre lande. Alle er nutildags blevet egoistiske og selvglade. Verdens Lykkeligste Land??? Hellere verdens stressfuldeste land. Føler begge jeres situationer :/


Brugbart svar (3)

Svar #11
27. februar 2014 af Therk

Kvote to har ingen karakterkrav. En kammerat gik ud af gymnasiet i sin tid med et snit på 2,3. Han kom ind på et studie, hvor snittet var 10,0 og klarer sig nu fint, da han har taget sig sammen.
 

"[...] Elever bliver snydt for deres fremtid. [...]"

 Jeg beklager, men det gør de altså ikke. Hvis noget, så snyder folk sig selv. En sjælden gang imellem må vi tage ansvar for vores egne handlinger.

"[...] Man må bare tage tingene som det kommer og gøre sit bedste!"

 Thumbs up.


Brugbart svar (1)

Svar #12
27. februar 2014 af Savior123 (Slettet)

Ja du har måske ret Therk, men det er både og ;)


Brugbart svar (0)

Svar #13
04. marts 2014 af Hebi

# 11 - jeg bryder mig ikke særligt meget om, at du får det til at lyde som om, at man ''bare kan søge kvote 2'' hvis alt går galt med karakterene. Du ved (forhåbentlig) lige så godt som jeg, at det er LANGT sværere for langt de fleste, at komme ind via kvote 2 end via kvote 1 - i særdeleshed på studier der er meget populære og hvor kvotienten på kvote 1 er tårnhøj. Dermed sagt, er det meget farligt at tænke ''pyt med karakterene, jeg søger da bare kvote 2''.

En anden ting er, at karakterene faktisk har en betydning via kvote 2 - ihvertald i de adgangsgivende fag. Derudover skal du ikke komme og fortælle mig, at det INGEN forskel gør hvilket karaktergennemsnit man har. En person der har 9.9 og søger ind på en uddannelse med en adgangskvotient på 10.00, vil uden tvivl have en større chance for, at komme ind, end ham der har 2.3. Vel og mærket under forudsætning af, at ham med 2.3 ikke har andre ting han kan skille sig ud med (relevant erhvervserfaring, frivilligt arbejde etc.)


Brugbart svar (0)

Svar #14
04. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

#13 nu går jeg kun i 9.klasse, men hvis man altså gerne vil komme ind på medicin studiet, så skal man altså have gennemsnittet over 10 fra starten af? BTW er det ikke noget med at man må gange sine karakter med 1.08 og 1.03... Som giver et højere gennemsnit.

Brugbart svar (0)

Svar #15
04. marts 2014 af Hebi

# 13 Hvis du søger ind via kvote 1 - ja så skal du. Søger du ind via kvote 2 - nej, så skal du ikke, men de har stadigvæk en betydning, dog vægtes relevant erhvervserfaring, livserfaring osv., højere på kvote 2.


Brugbart svar (0)

Svar #16
04. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Okay så det er altså bare med at klø på fra starten. Men jeg tænker nu, at hvis jeg får et gennemsnit på 9.9 vil det så ikke være bedre at vente til kvote 2, hvor man kan gange sine karakter med de 1.08 og 1.03 så man altså får et bedre chance for at blive optaget. 


Brugbart svar (1)

Svar #17
04. marts 2014 af Hebi

# 16 - du har tydeligvis misforstået noget - lad mig forklare. På de videregående uddannelser findes 2 kvotienter:

Kvote 1: Kvote 1 er baseret på dit karaktergennemsnit (årskarakterer + eksamenskarakterer) fra din gymnasielle uddannelser (HHX, STX, HTX, HF, etc.) Hvis et studium, f.eks. jura på Københavns Universitet (KU) har 800 pladser, så vil pladserne blive fyldt op med de ansøgere, der har det højeste gennemsnit. Når kvotienten på jura KU, således er 9.1 (hvilken den er), så betyder det, at 9.1 er det laveste gennemsnit, som en ansøger kom ind på. 9.1 er således en rettensnor for, hvad man kan forvente karakterkvotienten vil være året efter - selvom den stortset altid er skiftende. Karakterkvotienten siger således intet om hvor svær eller god uddannelsen er, men hvor populær den er. Kort sagt: Pladser kontra hvor mange der ansøger.

Adgangskvotienterne på kvote 1 på medicin er:

Københavns Universitet: 11,1

Syddansk Universitet: 10,6

Aalborg Universitet: 11,0

Aarhus Universitet: 10,5

Kvote 2: Kvote 2 er kun relevant, hvis du af den ene eller anden grund ikke opnår det karaktergennemsnit du skal bruge for at komme ind på den uddannelse du ønsker. På kvote 2 vil der blive lagt vægt på en bred vifte af ting. Nogle universiteter bruger optagelsesprøver, mens andre ligger vægt på, at du har relevant erhvervserfaring. På medicinstudiet kunne relevant erhvervserfaring være arbejde som sygeplejerske, fysioterapeut, etc. generelt er det meget svært, at komme ind via kvote 2, da man på medicin ofte konkurrenrerer mod folk, der har arbejdet indenfor sundhedsverdenen i flere år, f.eks. sygeplejersker der vil være læger. Derudover vil dit karaktergennemsnit, og i særdeleshed dine karakterer i de adgangsgivende fag/relevante fag for medicin, indgå i bedømmelsen af dig. Der er tale om en konkret helhedsvurdering.

Uanset hvilken kvote du søger ind på, er du berettiget til nogle karakterbonusser, der kan ganges oven i dit gennemsnit fra gymnasiet:

1.08 = Det får alle, såfremt de søger ind på en videregående uddannelse, max 2 år efter, at de har afsluttet deres gymnasielle uddannelse.

1.03 = Hvis du har haft 5 A niveau fag på gymnasiet.

1.06 = Hvis du har haft 6 A niveau fag på gymnasiet.

Helt generelt set, er dine chancer for at komme ind via kvote 2 på en uddannelse - ALDRIG BEDRE, end hvis du opfylder karaktergennemsnittet på kvote 1. Ofte vil det være meget sværere at komme ind via kvote 2. Kvote 2 er på mange uddannelser tæt på umulig at komme ind på direkte efter gymnasiet.

Derfor = få nogle gode karakterer og kom ind via kvote 1.


Brugbart svar (0)

Svar #18
04. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Okay nu er jeg med. Troede at kvote var karakterblade. Så dvs at jeg skal mindst have 9.1-9.2 i gennemsnit uden bonus for at blive læge, for hvis jeg ganger det med 1.08 og 1.06 så får jeg lidt over 10.5. Har jeg forstået korrekt???? Forresten tusind tak for infoen:)


Brugbart svar (0)

Svar #19
04. marts 2014 af Hebi

Det har du ja :-). Dog er medicinstudiet meget populært, inden du når at blive færdig på gymnasiet, skal du nok regne med, at de 10.5 fra århus universitet (og de andre universiteter for den sags skyld) er steget til betydeligt mere - det er der desværre ikke så meget at gøre ved.


Brugbart svar (0)

Svar #20
04. marts 2014 af Savior123 (Slettet)

Vil de hele tiden stige????


Forrige 1 2 Næste

Der er 26 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.