Matematik

Hjælp til opgave grænseværdi

20. februar 2014 af FS (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er der en der kan hjælpe mig med flg. opgave:

Bestem grænseværdien limh-0 f(x+h) - f(x0) / h, når:

f(x) = 1/x og x0 = 2

Resultatet bliver -1/4, men hvordan indser jeg dette?

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2014 af PeterValberg

du skal "i gang med" at omskrive brøken :-)

(f(x0+h) - f(x0))/h = (1/(2+h) - 1/2)/h = ((2-(2+h))/(2(2+h)))/h = (-h/(4+2h))/h = -h/(h(4+2h)) = -1/(4+2h)

hvoraf det gerne skulle fremgå, at:

-1/(4+2h) → -1/4    når    h → 0

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
21. februar 2014 af FS (Slettet)

Tusind tak for dit svar.

Kan du måske knytte et par ord til hvad du gør, hvilke brøkregler du bruger? jeg er med på de første trin, men i det tredje og frem er jeg i tvivl om hvad du gør?


Skriv et svar til: Hjælp til opgave grænseværdi

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.