Matematik

Ligning

20. februar 2014 af Onkeleinstein (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Sidder fast i følgende ligning

(e^x-1)(e^x+1)=3

Jeg kommer frem til

x= ln(2)/2

men facit siger x=ln(2)

Vil være fedt hvis en af jer kan løse den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. februar 2014 af PeterValberg

(ex - 1)(ex + 1) = 3
e2x - 1= 3
e2x = 4
2x = ln(4)
x = ln(4)/2
x = ln(22)/2
x = (2·ln(2))/2
x = ln(2)

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
20. februar 2014 af Onkeleinstein (Slettet)

Mange tak for hjælpen mangler også en sidste opgave kan du også hjælpe med den?

8^ln(x^2)=64

Tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. februar 2014 af mathon

                                 \small 8^{ln(x^{2})} = 64

                                 \small 8^{ln(x^{2})} = 8^{2}

                                  \small ln(x^{2}) = 2

                                  \small x^2 = e^2

                                  \small x = \pm e


Svar #4
20. februar 2014 af Onkeleinstein (Slettet)

Hvordan kommer du fra trin 2 til 3?


Brugbart svar (0)

Svar #5
20. februar 2014 af mathon

           To identiske potenser med samme rod har samme potenseksponent.


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.