Matematik

ligning

22. november 2005 af DK88GIRL (Slettet)
Jeg har denne funktion:
f(x) = x3 – 2x2 – 3x + 3

Så stiller han denne spisfindige opgave:
Løs ligningen: f(x) = 2

Hvordan det?

Brugbart svar (0)

Svar #1
22. november 2005 af mettma (Slettet)

mener du at ligningen ser således ud?:

f(x) = x^(3) – 2x^(2) – 3x + 3

??

Svar #2
22. november 2005 af DK88GIRL (Slettet)

Nej sådan ser funktionen ud... man har i de tidligere opgaver fundet ud af monotoniforholdene osv..Nu skal man så løse ligningen: f(x)=2

Jeg forstår det ikke...

Brugbart svar (0)

Svar #3
22. november 2005 af frodo (Slettet)

f(x)=2 <=> x^3–2x^2–3x+3=2

Svar #4
22. november 2005 af DK88GIRL (Slettet)

Det forstår jeg ikk... Det giver jo ikk to...

Brugbart svar (0)

Svar #5
22. november 2005 af mettma (Slettet)

#2
ved du hvad ^ - tegnet betyder??

Brugbart svar (0)

Svar #6
22. november 2005 af mettma (Slettet)

^-tegnet:
fx: 3^3=9 og 2^2=4 og 9^2=81
osv. forstår du?

dette er en ligning som du skal løse. altså, du skal finde ud af hvad x er lig med!
f(x)=2 <=> x^3–2x^2–3x+3=2


Brugbart svar (0)

Svar #7
22. november 2005 af frodo (Slettet)

øhh. Jo, hvis man indsætter den/de korrekte x-værdi gør det.

Brugbart svar (0)

Svar #8
23. november 2005 af Epsilon (Slettet)

#4:
"Løs ligningen: f(x) = 2"

Givet f(x) = x^3 – 2x^2 – 3x + 3, betyder ovenstående ganske enkelt, at du skal bestemme samtlige værdier af x, som gør udsagnet

'x^3 - 2x^2 - 3x + 3 = 2'

sandt.

//Epsilon

Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.