Matematik

Vækstrate opgave, hjælp!!

20. februar 2014 af Marc2105 - Niveau: B-niveau

Hej

I en model er udviklingen i antallet af tigre i Indien bestemt ved

f (x)=3600⋅0,8544x ,

hvor f(x) er antallet af tigre x år efter 2002.

b)  Benyt modellen til at bestemme den årlige vækstrate for antallet af tigre i Indien 

Hvordan udregner man dette????

Er det sådan her:?

vækstraten= a - 1 

Hvis ja, så hvorfor?


Brugbart svar (1)

Svar #1
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Måske mener du

f(x) = 3600 · 0,8544x .

Vækstraten for en eksponentiel model f(x) = b · ax er

(f(x+1) - f(x))/f(x) = (b·ax+1 - b·ax) / (b·ax) = a - 1


Svar #2
20. februar 2014 af Marc2105

Så vækstraten er altså -0,1456??? Eller er det helt skævt?

Hvilket så vil være -14,56%?


Brugbart svar (1)

Svar #3
20. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#2

Ja, det er korrekt. Antallet af tigre afteager faktisk hvert år.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. februar 2014 af mathon

eller noteret

                                        \large \normal \frac{y_2}{y_1} = a^{\Delta x}

relativ ændring
                                        \large \normal 1 + r_y = a^{\Delta x}

                                        \large \normal r_y = \frac{p}{100} = \left (a^{\Delta x} - 1 \right )

                                        \large \normal p = \left (a^{\Delta x} - 1 \right ) * 100

og vækstraten
dvs Δx = 1:
                                         \large \normal p = \left (a - 1 \right ) * 100


 


Skriv et svar til: Vækstrate opgave, hjælp!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.