Matematik

Tegn grafen for den fundne variabel sammenhæng i et koordinatsystem

22. februar 2014 af HFNU (Slettet) - Niveau: C-niveau

jeg har to spørgsmål til en opgave:)

Den første spørgsmål:

En virksomhed køber printerpatroner til deres printere hos en bestemt leverandør. Prisen pr. printerpatron  er 71 hertil kommer pris på forsendelse som er 49 kr.

Opskriv en variabel sammenhæng mellem pris (y) og natal printepatroner.

forskriften Y = a *x +b

Jeg har svaret y = 71*x +49

Er der nogen der ved om det rigtigt?

Og hvordan kan man tegne grafen for den fundne variabel sammenhæng i et koordinatsystem det har jeg glemt nemmelig?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

Tegn den rette linie hvis ligning er y = 71x + 49 .. Forskriften er korrekt, hvis forsendelsens pris er 49 kr uanset antallet af printerpatroner, der forsendes.


Svar #2
22. februar 2014 af HFNU (Slettet)

OK :) men hvordan tegne man det ind så ? som en ret linje. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. februar 2014 af EconomicNinja (Slettet)

Brug excel og lav et sildeben og vælg graf. Det er lidt besværligt i excel hvis du skal have det til at plotte en givet funktion så vidt jeg ved.

Hvis du bruger en apple computer så ligger der et program på den som hedder Grapher. Det er meget godt til små opgaver.


Svar #4
22. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Jeg tænker mere på at lave den i hånden..for det plejer jeg nemmelig, og hvis jeg skal lave et sildeben hvad er det så nu for nogle x og y værdier jeg skal vælge?

jeg kan næsten ikke huske noget


Brugbart svar (0)

Svar #5
22. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#4

For at tegne grafen for en lineær funktion skal man beregne koordinatsættene for 2 punkter på linien. Vælg, for eksempel, x = 0 og x = 1 og bestem de tilhørende y-værdier.


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. februar 2014 af EconomicNinja (Slettet)

Eller endnu mere lavpraktisk: du ved at grafen starter i den lodrette y-akse på 49 når x=0 og at hvis du går én ud på x-aksen så skal du gå 71+49=120 op på y-aksen.Så kan du bare plotte derudaf.


Svar #7
22. februar 2014 af HFNU (Slettet)

jeg skal gå 120 op? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. februar 2014 af EconomicNinja (Slettet)

Nej du skal gå 71 gange x + 49 op selvfølgelig.


Svar #9
22. februar 2014 af HFNU (Slettet)

når ja det er rigtigt...men hvis man tegner et silde ben og og x og y-værdier hvad skal man så gøre? ??


Brugbart svar (0)

Svar #10
22. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

Skitse vedhæftet

;-)

Vedhæftet fil:000.PNG

Svar #11
22. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Det var rigtigt pænt af dig:) men ved desværre stadig ikke hvordan jeg skal lave den


Brugbart svar (0)

Svar #12
22. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

Indsæt x = 0 og beregn det tilsvarende y

Indsæt x = 1og beregn det tilsvarende y

Så har du to punkter i koordinatsystemet.

Afsæt dem - og forbind dem med den linje, du søger

;-)


Svar #13
22. februar 2014 af HFNU (Slettet)

ok prøver lige 1000 tak fordi du vil prøve at forklarer det så enkelt:)


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

- Hvis du kan få den til at ligne min skitse, er det jo ikke så dårligt -

ellers spørg igen

;-)


Svar #15
23. februar 2014 af HFNU (Slettet)

Kan jeg spørger om hvis man tager støttepunkterne 0 og 1 så er y = 49 og 120?


Brugbart svar (0)

Svar #16
23. februar 2014 af Andersen11 (Slettet)

#15

Ja. Det fremgår jo af funktionens forskrift.


Brugbart svar (0)

Svar #17
23. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

- Lige præcis!

Du er på sporet . . .

Tegn nu linjen mellem de to punkter

;-)


Brugbart svar (0)

Svar #18
23. februar 2014 af Krabasken (Slettet)

- og fortsæt gerne ud over punkterne.

En linje er uendelig lang, medmindre andet er aftalt

;-)


Skriv et svar til: Tegn grafen for den fundne variabel sammenhæng i et koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.