Matematik

Bestem f'(x)

23. februar 2014 af Manu0407 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej.

Jeg har regnet disse funktioner ud: 

f(x)=(x+1)*ex--> f'(x)=ex+(x+1)*ex

f(x)=x3*ln(x)--> f'(x)=3x2*ln(x)+x2

f(x)=2x5*ex--> f'(x)=10x4+2x5*ex

Jeg har benyttet mig af reglen for differenatitation af et produkt. Men min lærer siger jeg skal forklare mine udregninger dybere. 
Jeg ved bare ikke hvordan jeg skal formulere det meget mere.. Syntes det er lidt svært at forklare det.
Er der nogle der ville kunne hjælpe mig?


 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. februar 2014 af SuneChr

3)   skal være
10x4ex + 2x5ex = 2x4ex(5 + x)

Du skal muligvis redegøre for, hvornår såvel f  som  f '  er defineret.
Faktorisér så meget som muligt. Det vil lette arbejdet, når/hvis der skal findes 0-punkter.
 


Skriv et svar til: Bestem f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.